De mooiste vakantieparken in Champagne-Ardennen

De regio Champagne-Ardennen is gelegen in het noorden van Frankrijk en is onderverdeeld in 4 departementen: Aube, Ardennes, Marne, Haute-Marne. De regio is ruim 25.000 km2 groot en grenst in het noorden aan de Belgische Ardennen.Zoals de naam al doet vermoeden komt de werelberoemde drank Champagne hier vandaan. Het landschap in de Champagne Ardennen is heuvelachtig met bossen en meren. Ook vindt u er prachtige valleien en rotsformaties waarlangs u heerlijke wandelingen kunt maken.
Keuze?
Meer dan 140.000 huizen
Kortingen?
Tot wel 50%!
Boeken?
Zo gepiept!
Betrouwbaar?
100.000 beoordelingen

Vakantieparken Champagne Ardennen

De rivier de Maas kronkelt ook door dit gebied. Vanwege de gunstige ligging is dit gebied zeer geschikt voor een vakantie met kinderen of als u graag de hond mee op vakantie wilt nemen. Vanuit Nederland is het immers maar een korte rit er naartoe. Op een vakantiepark Champagne Ardennen is uw hond meestal van harte welkom.

Dorpjes en stadjes nabij vakantieparken Champagne Ardennen

In deze regio vindt u vele schattige kleine dorpjes. Maar ook zijn er leuke stadjes die u kunt bezoeken gaan bezoeken vanaf uw vakantiepark Champagne Ardennen . Bijvoorbeeld Verdun waar in de Eerste Wereldoorlog de bekende Slag om Verdun plaats vond. Tijdens de oorlog zijn veel gebouwen beschadigd geraakt, maar een aantal monumenten zijn bewaard gebleven. Zo fungeert het stadhuis uit 1623 tegenwoordig als oorlogsmuseum. De Notre-Dame kathedraal (niet te verwarren met de gelijknamige kathedraal in Parijs) kent zijn oorsprong in 1048. Ook het 18e-eeuws bisschoppelijk paleis en de Saint Vanne ut de 12e eeuw zijn mooie monumentale gebouwen. Het stadje Sedan is gelegen in het departement Ardennes en ligt aan de Maas. U kunt er het kasteel van Sedan gaan bezichtigen. Dit kasteel is met zijn 35.000 m2 een van de grootste van Europa.

cm_spa_components_messages_oil_ko: title
Eurorelais maakt gebruik van cookies voor technische-, analytische en marketingdoeleinden. Door gebruik te maken van deze website stemt u hiermee in. Meer informatie, zoals mogelijkheden tot het terugtrekken van uw instemming, vindt u hier.
Ok, ik stem toe