base64Hash

Veelgestelde Vragen

Heeft u nog vragen over het boekingsproces, reserveringen of de betaling? Hier vindt u antwoorden op de meestgestelde vragen van onze klanten. Staat uw antwoord er niet tussen, helpt onze klantenservice u graag verder!

Zoeken en reserveren

Zoekmogelijkheden

Via de homepagina kunt u op verschillende manieren accommodaties zoeken:


Via "Uw zoekterm"

Tik de accommodatiecode of het trefwoord in het veld "Uw zoekterm" rechtsboven op de homepagina in.


Via de zoekbox

Selecteer het land of gebied via de zoekbox op de homepagina. Hier kunt u ook de verblijfsduur, het aantal personen en de periode aangeven.


Via de themafoto"s

Klik op één van de foto"s die u op de homepagina ziet staan. U krijgt een selectie te zien van alle huizen die aan dit thema voldoen.


Via de link "Uitgebreid zoeken"

Klik op de homepagina op "Uitgebreid zoeken". Nu kunt u zoeken op alle mogelijke zoekcriteria.

Reserveren stap voor stap

Volg deze vier stappen voor het online reserveren van uw ideale vakantieaccommodatie:


Stap 1

Start de selectie. U kunt zoeken op verschillende manieren:

-Via "Uw zoekterm" op de homepagina

-Via de zoekbox op de homepagina

-Via de themafoto"s op de homepagina

-Via de link "Uitgebreid zoeken" op de homepagina


Stap 2

U krijgt een lijst met accommodaties te zien die voldoen aan de gekozen selectiecriteria. Nu kunt u het resultaat verfijnen met de criteria aan de linkerkant van uw scherm. Voor meer informatie over één accommodatie klikt u op de accommodatie. U krijgt dan de details te zien.


Stap 3

Hebt u de ideale vakantieaccommodatie gevonden? Ga naar "beschikbaarheid en prijzen" en selecteer de gewenste vertrekdatum. Klik vervolgens op "boeken". N.B. De prijzen worden dagelijks bijgewerkt.


Stap 4

Doorloop pagina 1 en 2 van het boekingsproces. Gaat u akkoord met de Algemene voorwaarden? Dan kunt u nu uw boeking definitief maken.

Tot stand komen overeenkomst

De overeenkomst komt tot stand door aanvaarding door de reiziger van het aanbod van EuroRelais met de daarbij geldende voorwaarden van de reisorganisator / leverancier.

De aanvaarding kan via internet of via de telefoon. Bij een boeking gaat u vóór de aanvaarding akkoord met de voorwaarden.

Door de bevestiging van de boeking bent u aan deze overeenkomst gebonden. Na totstandkoming van de overeenkomst ontvangt u per e-mail een bevestiging hiervan.

Allergie en mindervaliden

Allergie

Is iemand in het reisgezelschap allergisch voor bepaalde zaken? Onze medewerk(st)ers helpen u graag met het bedenken of de door u geselecteerde accommodatie geschikt is.


Mindervalide

Niet alle, door EuroRelais verhuurde, accommodaties zijn specifiek aangepast voor mindervalide personen. Toezeggingen omtrent specifieke vragen worden door EuroRelais altijd schriftelijk bevestigd. Geef daarom precies aan welke medische essenties noodzakelijk zijn. Controleer dit met de reserveringspapieren, om enig recht aan de toezegging te kunnen ontlenen.

Voorkeuren & kostenoverzicht

Preferentie

Wellicht hebt u voorkeuren met betrekking tot de accommodatie. U vindt het bijvoorbeeld prettig als u een vakantiewoning op de begane grond of op de zuidzijde kunt reserveren. Geef dit direct bij uw reservering aan. Dan kan EuroRelais uw wensen doorgeven aan de verhuurder, dit is echter zonder garantie.


Essentie

Als een speciale voorkeur dermate belangrijk is dat het al dan niet reserveren hiervan afhangt, dan spreken we van een "essentie". Een essentieverzoek op andere dan medische gronden neemt EuroRelais alleen in behandeling als dit een redelijke kans van slagen heeft. Er kunnen kosten verbonden zijn aan essenties.


Essenties dient u bij reservering duidelijk aan ons kenbaar te maken. Hierna moet u hiervan een bevestiging van ons ontvangen. Om enig recht aan de toezegging te kunnen ontlenen, dient u de reserveringspapieren te controleren. Is het hier op vastgelegd? Het is ook mogelijk dat u ook ter plaatse aan de accommodatieverschaffer essentiekosten dient te betalen. Indien dit van toepassing is, wordt u hiervan vooraf op de hoogte gebracht door één van onze medewerk(st)ers.

Op aanvraag

In een aantal gevallen moet EuroRelais bij de verhuurder navraag doen naar de beschikbaarheid van de accommodatie, bijvoorbeeld bij een korte termijn / lastminute reservering. Als de accommodatie beschikbaar is, dan wordt de aanvraag automatisch omgezet in een definitieve boeking.


Niet vrijblijvend

Een aanvraag is niet vrijblijvend. De geldende reisvoorwaarden zijn hierop van toepassing. Tussen het moment van aanvragen en de bevestiging van de reservering is een tussentijdse opzegging niet mogelijk.


Reactie EuroRelais

EuroRelais neemt binnen 3 werkdagen contact op om de reservering zo mogelijk te bevestigen. Is de periode tussen de datum van reserveren en de datum van vertrek korter dan 1 week, dan streven wij ernaar om binnen 24 uur te laten weten of de aanvraag akkoord is.

Reisbescheiden

Controleer uw reserveringsbevestiging direct bij ontvangst en meld afwijkingen aan de reisorganisator / leverancier. De contactgegevens vindt u in de bevestiging. De juistheid van de gegevens is uw eigen verantwoordelijkheid. Het is belangrijk, dat u de reserveringsbevestiging meeneemt naar de vakantieaccommodatie!


Indien u niet over een e-mailadres beschikt en u de reservering via het callcenter maakt, dan ontvangt u de reserveringsbevestiging per post.

Betaling

De betaling en de afhandeling van boekingen vindt plaats zonder tussenkomst van EuroRelais, direct bij de reisorganisatie / leverancier. De betalingsmogelijkheden kunnen per reisorganisator / leverancier verschillen.

Creditcard betalingen

Creditcards hebben een CVC-code ter extra beveiliging voor online transacties. Deze staat op de achterzijde van de creditcard vermeld. Bestaat de CVC-code van de creditcard uit meer dan 3 cijfers? Vul dan de laatste 3 cijfers in.

Wijzigingen

Als u iets wilt wijzigen na afhandeling van uw reservering, kunt u graag contact met ons opnemen. Houd er rekening mee dat bij wijzigingen kosten in rekening gebracht kunnen worden, conform de geldende voorwaarden.

Annuleringen

Annuleren is altijd mogelijk onder bepaalde voorwaarden (zie de geldende reisvoorwaarden van de reisorganisator / leverancier). U geeft uw annulering door aan de reisorganisator / leverancier. De contactgegevens vind u in de reserveringsbevestiging.


Wij raden aan om altijd een annuleringsverzekering af te sluiten. De dekking geldt voor specifieke redenen. Kijk voor meer informatie bij Verzekeringen.


EuroRelais wijst u erop dat reserveringen die u maakt wettelijk bindend zijn. Een herroepingsrecht (bedenkperiode) van 14 dagen, is niet van toepassing op de door EuroRelais aangeboden diensten.

Reisdocumenten en wettelijke bepalingen per land

Zorg ervoor dat u bij aanvang van uw reis beschikt over de juiste en geldige reispapieren. Denk dan ook bijvoorbeeld aan een inentingsbewijs voor uw huisdier. Houd rekening met de wettelijke bepalingen van een land, zoals het verplicht meenemen van sneeuwkettingen, het hebben van winterbanden of bijvoorbeeld een verbandtrommel in de auto.


Informeer bij de bevoegde autoriteiten welke reisdocumenten verplicht zijn en welke wettelijke bepalingen van toepassing zijn in een land. In Kroatië dient u bijvoorbeeld in het bezit te zijn van een visum indien u over een nationaliteit beschikt van een land buiten de Europese Unie. Dit is uw eigen verantwoordelijkheid.

Accommodaties

Ligging van de woning

In bergachtige streken zijn sommige accommodaties tegen een berghelling aan gebouwd. Vanaf dal- of bergkant kan de ligging op verschillende manieren geïnterpreteerd worden. Veel van onze woningen zijn geselecteerd op een rustige en landelijke ligging. Houd er dus rekening mee dat uw mobiele telefoon niet altijd bereik heeft, dat sommige wegen onverhard zijn en/of dat de aanwezigheid van muizen en insecten in sommige gevallen niet te vermijden is.

Inventaris

In al onze vakantiewoningen zijn de volgende voorzieningen in ieder geval aanwezig (tenzij anders vermeld):


-complete keukeninrichting;

-toilet;

-kussens, dekens en/of dekbedden;

-zit-/ligbad en/of douchegelegenheid.


Inventaris accommodaties

U kunt ervan uitgaan dat de inventaris toereikend is voor het aangegeven aantal personen. Het kan voorkomen dat u in de vakantiewoning een 2-pits kookstel aantreft i.p.v. een 4-pits of dat bepaald kookgerei, zoals een kaasschaaf, niet aanwezig is. Bij eventuele tekortkomingen raden wij u aan om de eigenaar te raadplegen. In veel accommodaties wordt gebruikgemaakt van een boiler. Normaal gesproken is de inhoud hiervan toereikend voor dagelijks gebruik. Mocht dit niet het geval zijn, dan raden wij u aan om contact op te nemen met de eigenaar. Het kan voorkomen dat de boiler waterbesparend afgesteld staat.


Inrichting accommodaties op vakantieparken

Het vakantieparkenprogramma van EuroRelais bestaat uit een keur aan accommodaties op een park: chalets, bungalows, bungalow-appartementen, cottages (luxe uitgevoerde mobilhomes met puntdak), stacaravans en mobilhomes. Daar de accommodaties veelal in particulier bezit zijn, kan de inrichting en indeling onderling afwijken. De beschrijving van het interieur kan daarom enigszins verschillen met de situatie ter plaatse. Bij een mobilhome wordt op efficiënte wijze gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte. Bedden kunnen daardoor wat smaller zijn dan u thuis gewend bent.


Kinderbedden

In sommige gevallen staat bij de bedden vermeld dat deze voor kinderen geschikt zijn. Dit houdt in dat de bedden korter of smaller zijn dan een doorsnee 1-persoons bed.

Faciliteiten

Interne faciliteiten

Het kan zijn dat de faciliteiten behorend bij een vakantiepark buiten het hoogseizoen en/of bij slecht weer gesloten zijn. Het uitvallen van een aangegeven faciliteit op het park, door omstandigheden buiten ons om, vallen niet onder verantwoordelijkheid van EuroRelais. Dit geldt ook voor openingstijden en –periodes.


Externe faciliteiten

De openingstijden van openbare zwembaden of andere externe, openbare faciliteiten buiten het park of nabij de accommodatie zijn bij EuroRelais niet bekend.


Skiliften

EuroRelais is niet verantwoordelijk voor het feit of de skiliften open zijn in het voor- of naseizoen in de wintersportgebieden, aangezien wij geen invloed hebben op weersomstandigheden.

Zwembaden

Het kan zijn dat het zwembad behorend bij de accommodatie niet gebruikt kan worden in het voor- of naseizoen, dit is mede afhankelijk van de weeromstandigheden. De openingstijden van openbare zwembaden zijn niet bekend bij EuroRelais en vallen niet onder haar verantwoording. De zwemwaterkwaliteit van een meer of rivier kan door warm weer verslechteren, waardoor een zwemverbod afgekondigd kan worden. Als reisorganisatie hebben wij hier geen invloed op.


In veel landen is in veel zwembaden het dragen van zwemshorts niet toegestaan en het dragen van een badmuts verplicht. Niet bij alle zwembaden is een badmeester aanwezig, waardoor zwemmen op eigen risico is.

Bouw-, geluidshinder en milieurampen

Het kan incidenteel voorkomen dat er in de directe omgeving van een accommodatie onverwacht bouwwerkzaamheden plaatsvinden. Indien EuroRelais hiervan op de hoogte is, wordt u uiteraard daarover geïnformeerd. EuroRelais kan hiervoor geen verantwoordelijkheid nemen. Hetzelfde geldt voor geluidsoverlast door buren, kerkklokken, landbouwwerktuigen, etc. Tevens kunnen wij u niet beschermen tegen milieuproblemen in de vakantiestreek (bijv. vervuiling van zeewater). Wij adviseren eventuele publicaties hierover in de media te volgen.

Bijkomende kosten

Sommige kosten zijn niet in de prijs inbegrepen. Bij iedere accommodatiebeschrijving staan dan ook de bijkomende kosten, die u verplicht ter plaatse moet betalen, duidelijk vermeld.


P.p.p.w.

Indien de afkorting p.p.p.w. gebruikt wordt, dan betekent dit: per persoon per week en niet per accommodatie.


Bijkomende kosten

Er zijn drie soorten bijkomende kosten:

• Vast bedrag per week of verblijf: bedrag staat vermeld.

• Vast bedrag, hoogte onbekend: de omschrijving van de kosten staat vermeld, echter zonder bedrag. Bijvoorbeeld "toeristenbelasting", "handlinnen", etc..

• Kosten verrekend op basis van verbruik: de omschrijving van de kosten staat vermeld met de aanduiding nv (naar verbruik). Bijvoorbeeld "energie nv", "water nv", etc.;


Verwarming, energie, elektriciteit en water

• "Verwarming" betaalt u naar verbruik of u betaalt een vast bedrag (gebaseerd op een normaal gemiddeld gebruik per periode). Hieronder valt ook warm water.

• "Elektriciteit" betaalt u naar verbruik of u betaalt een vast bedrag (gebaseerd op een normaal gemiddeld gebruik per periode). Is een accommodatie voorzien van elektraverwarming, dan worden deze kosten als elektriciteit vermeld. De verbruiksprijs voor elektriciteit is in de meeste landen fors hoger dan in Nederland. Wees er dus zuinig mee!

• Waar "energie" vermeld staat, betaalt u een bedrag voor het totaal van verwarming, gas en elektriciteit. Soms is dat een vast bedrag, in andere gevallen rekent u met de eigenaar af naar verbruik.

• Water betaalt u naar verbruik of u betaalt een vast bedrag (gebaseerd op een normaal gemiddeld verbruik per periode).


Wij raden u aan samen met de verhuurder bij aankomst de meterstanden op te nemen én de verbruikskosten per eenheid na te vragen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.


Eindreiniging

Zorg ervoor dat u de accommodatie bij vertrek in alle gevallen opgeruimd en netjes achterlaat. Doet u dit niet, dan kan een deel van de borgsom worden ingehouden. Staat er vermeld dat u voor de eindreiniging dient te betalen, dan betaalt u de schoonmaakkosten éénmalig, aan het einde van het verblijf (vast bedrag of bedrag per uur, gemiddeld min. 2 uur). Deze kosten kunnen ook verrekend worden met een eventuele borg. Staat er vermeld dat u de eindreiniging zelf dient te verzorgen, dan bent u verplicht de woning volledig schoon achter te laten. Doet u dit niet, dan kan een deel van de borgsom worden ingehouden.


Toeristenbelasting

In de meeste plaatsen betaalt u ter plaatse verblijfsbelasting. Dit wordt per persoon per dag berekend. Veelal betaalt u alleen voor personen vanaf 14 jaar.


Waarborg

In de meeste gevallen wordt een waarborgsom gevraagd. U betaalt deze bij aankomst aan de sleutelhouder/eigenaar. Aan het einde van uw verblijf krijgt u het geld contant terugbetaald of teruggestort, met aftrek van eventuele kosten. De eigenaar kan zich het recht voorbehouden de waarborgsom niet bij vertrek te restitueren, maar het bedrag bijvoorbeeld door middel van een cheque naar uw huisadres terug te sturen. Als er sprake is van schade aan de accommodatie of als de accommodatie niet schoon wordt achtergelaten, kan de verhuurder een extra bedrag van de waarborg inhouden om de kosten te dekken. De waarborg moet bij aankomst contant betaald worden. Dit kan vrijwel nooit met een creditcard. Wij raden u aan bij aankomst én vertrek de accommodatie met de verhuurder/sleutelhouder te controleren.


Neem altijd IBAN nummer/BIC code van uw rekening mee, zodat de verhuurder de waarborg gemakkelijk op uw rekening kan terugstorten. Dit is goedkoper dan het innen van een buitenlandse cheque in Nederland. Het IBAN nummer/BIC code vindt u op uw bankafschrift. En anders kan uw bank u deze informatie geven. Maak tevens duidelijke afspraken met de verhuurder over de methode van terugbetaling van de waarborg. Indien u de accommodatie eerder verlaat, meldt dit dan aan de verhuurder. Laat tevens uw adresgegevens en IBAN nummer/BIC code achter, zodat de verhuurder de borg kan overmaken.


EuroRelais kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor de waarborgsom en neemt geen enkele verantwoording voor heffing en/of terugbetaling van deze waarborgsom. Het is voor EuroRelais niet mogelijk om te bemiddelen in waarborgkwesties tussen u en de verhuurder.


Afrekening bijkomende kosten

EuroRelais doet geen uitspraken over kosten die naar verbruik en ter plaatse worden afgerekend. Verlaat u de accommodatie op een ander tijdstip dan vermeld op de reispapieren (bijvoorbeeld 's nachts), dan bent u verplicht zelf een afspraak te maken met de eigenaar voor wat betreft de eindafrekening. EuroRelais heeft geen inzage in meterstanden en is niet bekend met gehanteerde eenheidsprijzen, zodat zij hieromtrent geen standpunt in kan nemen en derhalve achteraf niet kan bemiddelen en/of u tegemoet kan komen. EuroRelais kan geen aansprakelijkheid aanvaarden in de afwikkeling van de bijkomende kosten.


Hebt u ter plaatse nog vragen? De eigenaar staat u graag te woord!


Milieu

In verband met gescheiden afvalinzameling kunnen speciale vuilniszakken worden verstrekt. Soms wordt hiervoor een bedrag in rekening gebracht. De kosten staan niet in alle gevallen bij de tekst vermeld, alleen indien deze kosten bekend zijn. Deze kosten kunnen toch ter plaatse verlangd worden.


In België dient u voor uw afval speciale vuilniszakken te kopen. Hiervoor wordt een extra bedrag in rekening gebracht. De eigenaar zal u instructies geven met betrekking tot het scheiden van het afval.


In Oostenrijk en Duitsland controleert men streng op het scheiden van het afval. Vraag de eigenaar om instructies omtrent het scheiden van het afval.

image-tag