Vakantiehuis Aarlen – Een van de oudste steden in België - EuroRelais base64Hash Vakantiehuis Aarlen – Een van de oudste steden in België - EuroRelais

Vakantiehuis Aarlen – Een van de oudste steden in België

Arlon
Om het even wanneer
Gasten
Arlon
Om het even wanneer
Gasten
Vind 15 beschikbare aanbiedingen
LEES VERDER »
Keuze?
Meer dan 140.000 huizen
Kortingen?
Tot wel 50%!
Boeken?
Zo gepiept!
Betrouwbaar?
100.000 beoordelingen

Beste aanbiedingen in Arlon

Chalet Aarlen
28 sep. - 5 okt.
-35%
€132
€86 per nacht
Chalet 80 m² ∙ 4 gasten ∙ 2 slaapkamers
4.7
"Zeer goed" (76 beoordelingen)
Aarlen, Luxemburg, België
Gratis annulering
Boek nu
Chalet Aarlen
9 nov. - 16 nov.
€103 per nacht
Chalet 80 m² ∙ 4 gasten ∙ 2 slaapkamers
Aarlen, Luxemburg, België
Boek nu
Studio Aarlen
1 jul. - 8 jul.
-38%
€168
€105 per nacht
Studio 30 m² ∙ 4 gasten ∙ 1 slaapkamer
Aarlen, Luxemburg, België
Boek nu
Bekijk alle deals

De hoofdstad van de Belgische provincie Luxemburg is Aarlen, ook Arlon genoemd. De stad ligt aan de grens van Luxemburg en is met de auto vanuit Nederland via Luik of Antwerpen bereikbaar. Omdat Frankrijk ook slechts 20 kilometer van de stad af ligt, is een uitstapje naar het buurland met een vakantiehuis Aarlen zo gedaan. De bron van de rivier Semois die uiteindelijk in de Maas mondt, ligt hier en kan worden bekeken.

Bezienswaardig in Aarlen

Met een vakantiewoning Aarlen hebt u toegang tot verschillende bezienswaardigheden in de omgeving. U zult zeker een keer door het historisch centrum lopen waar u onder anderen Grand Place, de historische 'Botermahrt', en Place Léopold, de historische 'Fruchtmahrt', tegen komt. Er zijn verschillende bezienswaardige kerken zoals de Sint-Donatuskerk en de Sint-Maartenskerk. Deze laatste kerk is bekender en werd in de vierde eeuw voor het eerst gebouwd. Deze werd echter verwoest en de tweede kerk die daarop volgde, werd in 1935 afgebroken. De Sint-Maartenskerk die u tegenwoordig vanuit uw vakantiehuisje Aarlen ziet, werd pas in 1907 gebouwd.

Sporen van de Romeinen

Aarlen werd niet door de Romeinen gesticht, maar net zoals het nabij gelegen Virton door de Kelten. Toch zult u met een vakantiehuis Aarlen veel Romeinse sporen zien, omdat de stad later door dezen werd veroverd. Vroeger was de stad omwald, tegenwoordig is daar alleen nog maar een toren van over die u kunt bezichtigen. In deze Romeinse Toren is nu ook het museum Musée de la Tour Romaine gehuisvest. Tijdens uw verblijf in een vakantiewoning Aarlen vindt u nog meer sporen in het Musée archéologique d'Arlon, waar Galloromaans beeldhouwwerk en aardewerk tentoon worden gesteld.

Alle 15 accommodaties tonen
image-tag