Vakantiehuis Avignon - ontdek deze historische stad - EuroRelais base64Hash Vakantiehuis Avignon - ontdek deze historische stad - EuroRelais

Vakantiehuis Avignon - ontdek deze historische stad

Avignon
Om het even wanneer
Gasten
Avignon
Om het even wanneer
Gasten
Vind 15 beschikbare aanbiedingen, van 4 partners
LEES VERDER »
Keuze?
Meer dan 140.000 huizen
Kortingen?
Tot wel 50%!
Boeken?
Zo gepiept!
Betrouwbaar?
100.000 beoordelingen

Beste aanbiedingen in Avignon

Huis Avignon
28 sep. - 5 okt.
-35%
€167
€108 per nacht
Huis 102 m² ∙ 7 gasten ∙ 3 slaapkamers
5.0
"Uitstekend" (1 beoordeling)
Avignon, Vaucluse, Frankrijk
Boek nu
Huis Avignon
5 okt. - 12 okt.
-55%
€326
€147 per nacht
Huis 130 m² ∙ 8 gasten ∙ 4 slaapkamers
5.0
"Uitstekend" (2 beoordelingen)
Avignon, Vaucluse, Frankrijk
Boek nu
Huis Avignon
11 jan. - 18 jan.
-34%
€325
€216 per nacht
Huis 280 m² ∙ 10 gasten ∙ 5 slaapkamers
4.0
"Goed" (2 beoordelingen)
Avignon, Vaucluse, Frankrijk
Boek nu
Bekijk alle deals

Avignon is een van de belangrijkste steden van de Provence in het zuiden van Frankrijk. Met de hogesnelheidstrein is een vakantiehuis in Avignon slechts op 2 uur en 40 minuten afstand van Parijs, 1 uur van Lyon en 30 minuten van Marseille. Het aan de oevers van de rivier de Rhône gelegen stadje was in het jaar 2000 uitgeroepen tot een van de culturele hoofdsteden van Europa. Voor cultuurenthousiastelingen is een verblijf in een vakantiewoning in Avignon dan ook zeker de moeite waard.

Historische bezienswaardigheden nabij uw vakantiehuis Avignon

Vakantiehuizen Avignon bevinden zich in een uitzonderlijk stedelijk landschap. Het Palais des Papes, ofwel paleis van de pausen, is het symbool van het belang van de kerk in de christelijke westerse wereld in de 14e eeuw. Het paleis is in minder dan twintig jaar gebouwd door paus Benedictus XII en zijn opvolger paus Clemens VI. De omliggende massieve muren van het paleis met de vier indrukwekkende torens in elke hoek domineren de stad. Tegenwoordig is het grootste deel van het Paleis gedurende het hele jaar open voor publiek. Daarnaast biedt de Rocher des Doms vanuit een vakantiewoning in Avignon een welkom toevluchtsoord op een warme zomerse dag. Hier kan men genieten van prachtige panoramische vergezichten over de stad en de rivier de Rhône. Andere bijzondere monumenten zijn de overblijfselen van een 12e-eeuwse brug over de Rhône, het kleine paleis en de Romaanse kathedraal de Notre-Dame-des-Doms. Dit unieke architectonische samenspel is gerangschikt op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In de omgeving van Avignon kunt u nog meer prachtige historische bezienswaardigheden bezichtigen. Ga bijvoorbeeld naar Nîmes of Vaison-la-Romaine.

Verder vinden er geregeld originele en diverse evenementen plaats in het stadje. Vanuit een van de vakantiehuizen in Avignon kunt u deelnemen aan de Cheval Passion en de Hivernales de la danse, ofwel het hedendaagse dansfestival. Tevens is er elk jaar een traditionele kerstmarkt. Het dagelijkse culturele leven in Avignon is het gehele jaar door dan ook spectaculair.

Alle 15 accommodaties tonen
image-tag