Vakantiehuis Bologna - vier vakantie in Emilia-Romagna - EuroRelais base64Hash Vakantiehuis Bologna - vier vakantie in Emilia-Romagna - EuroRelais

Vakantiehuis Bologna - vier vakantie in Emilia-Romagna

Bologna
Om het even wanneer
Gasten
Bologna
Om het even wanneer
Gasten
Vind 15 beschikbare aanbiedingen, van 11 partners
LEES VERDER »
Keuze?
Meer dan 140.000 huizen
Kortingen?
Tot wel 50%!
Boeken?
Zo gepiept!
Betrouwbaar?
100.000 beoordelingen

Beste aanbiedingen in Bologna

Appartement Bologna
24 aug. - 31 aug.
-10%
€99
€89 per nacht
Appartement 55 m² ∙ 2 gasten ∙ 1 slaapkamer
Bologna, Emilia-Romagna, Italië
Boek nu
Appartement Bologna
27 jul. - 3 aug.
-18%
€69
€57 per nacht
Appartement 15 m² ∙ 2 gasten ∙ 1 slaapkamer
Bologna, Emilia-Romagna, Italië
Boek nu
Appartement Bologna
14 dec. - 21 dec.
-4%
€88
€84 per nacht
Appartement 40 m² ∙ 4 gasten ∙ 1 slaapkamer
Bologna, Emilia-Romagna, Italië
Gratis annulering
Boek nu
Bekijk alle deals

In Noord-Italië ligt Bologna, een stad met 384.000 inwoners en de hoofdstad van de regio Emilio-Romagna. Bologna is een universiteitsstad; de universiteit van Bologna is een van de oudste van Europa. Deze werd in 1088 na Christus gesticht. Het historisch centrum van Bologna is vrijwel geheel bewaard gebleven, en mede daardoor is de stad een een geliefd vakantieoord en boeken elk jaar veel toeristen een vakantiehuis in Bologna.

Sightseeing in Bologna

Een absolute must see tijdens uw verblijf in een Bologna vakantiehuis is het symbool van de stad, twee hoge, scheve torens die naast elkaar staan. De grotere wordt Asinelli genoemd en de kleinere Garisenda. Hun namen stammen van de families die bij de bouw van de torens betrokken waren. Ze zijn allebei rond dezelfde tijd gebouwd, tussen 1109-1119 Asinelli heeft een hoogte van 97 meter, Garisenda is 48 meter hoog. Alleen de Asinelli-toren is toegankelijk. Daarnaast staat een van de grootste kerken ter wereld nabij uw vakantiewoning in Bologna, de San Petronio Basilica. In de kerk bevindt zich een grote zonnewijzer en een fresco met een scene uit Dantes Inferno. Wie overigens geïnteresseerd is in Dante Alighieri moet naar het 80 kilomter verderop gelegen Ravenna gaan, waar hij begraven is. De kerk staat aan het plein Piazza Maggiore, waar ook nog het Palazzo del Podestà, het Palazzo del Notai en het Palazzo Re Enzo staan. Een stukje prachtige natuur kunt u ook in de omgeving van uw vakantiehuis in Bologna vinden. Er is het Montagnolapark, met een mooie fontein ontworpen door Diego Sarti. Of bezoek de botanische tuin Orto botanico di Bologna. Deze is 2 hectare groot en bevat ontzettend veel exotische en lokale planten.

Alle 15 accommodaties tonen
image-tag