Vakantiehuis in Urk - EuroRelais base64Hash Vakantiehuis in Urk - EuroRelais

Vakantiehuis in Urk

Urk
Om het even wanneer
Gasten
Urk
Om het even wanneer
Gasten
Vind 15 beschikbare aanbiedingen
LEES VERDER »
Keuze?
Meer dan 140.000 huizen
Kortingen?
Tot wel 50%!
Boeken?
Zo gepiept!
Betrouwbaar?
100.000 beoordelingen

Urk is een voormalig eiland van Nederland gelegen in de provincie Flevoland. Het is de kleinste gemeente van de provincie. De gemeente Urk heeft een rijk verleden. In 966 werd de naam Urk al voor het eerste genoemd in een oorkonde. In de omgeving van Urk kunt u verschillende leuke dingen gaan bekijken en mooie wandelingen en fietstochten maken bijvoorbeeld langs het Ijsselmeer . ’s Zomers kunt u er tevens genieten aan het water van het Urker strand. Ook hartstikke leuk met de hond! Vanuit Urk kunt u ook leuke tripjes plannen naar de gezellige steden Lelystad, Heerenveen en Zwolle. Deze liggen allemaal op circa een half uurtje rijden vanaf uw vakantiehuis Urk. Evenals het bekende Walibi pretpark in Biddinghuizen.

Fietsen in de omgeving van Urk

Vanuit een vakantiehuis Urk kunt u leuk gaan fietsen. Bij Urk vindt u het fietsroutenetwerk dat Urk verbindt met de Noordoostpolder. De Noordoostpolder is een ‘jonge’ omgeving tegenover het eeuwenoude Urk. De enorme tegenstellingen zijn opmerkzaam. In Urk leeft men voornamelijk van de visvangst tegenover de grootse agrarische industrie in de Polder. Stel zelf uw ideale fietsroute samen tussen de verschillende knooppunten. Een mooi gebied om te bezoeken is het gebied rondom het Kuinderbos bij Bant en Rutten.

Bezienswaardigheden in Urk

Bij uw vakantiehuisje Urk vindt u een aantal bezienswaardigheden. De meest opvallende is de vuurtoren van Urk. De witte vuurtoren is gebouwd omstreeks 1845 en is nog altijd in gebruik. Bezoek het Urker museum en proef er de sfeer van het vroegere Urk. Het pand is volledig ingericht als een ouderwets Urks woonhuis.

Alle 15 accommodaties tonen
image-tag