Vakantiehuis Hengelo - ontspannen vakantie in Twente - EuroRelais base64Hash Vakantiehuis Hengelo - ontspannen vakantie in Twente - EuroRelais

Vakantiehuis Hengelo - ontspannen vakantie in Twente

Hengelo
Om het even wanneer
Gasten
Hengelo
Om het even wanneer
Gasten
Vind 15 beschikbare aanbiedingen
LEES VERDER »
Keuze?
Meer dan 140.000 huizen
Kortingen?
Tot wel 50%!
Boeken?
Zo gepiept!
Betrouwbaar?
100.000 beoordelingen

Beste aanbiedingen in Hengelo

Bungalow Hengelo
25 okt. - 1 nov.
€210 per nacht
Bungalow ∙ 7 gasten ∙ 3 slaapkamers
Hengelo, Overijssel, Nederland
Gratis annulering
Boek nu
Appartement Hengelo
11 okt. - 18 okt.
-15%
€66
€56 per nacht
Appartement 100 m² ∙ 2 gasten ∙ 1 slaapkamer
3.5
"Ruim voldoende" (23 beoordelingen)
Hengelo, Overijssel, Nederland
Gratis annulering
Boek nu
Appartement Hengelo
8 nov. - 15 nov.
-17%
€99
€82 per nacht
Appartement 100 m² ∙ 6 gasten ∙ 2 slaapkamers
4.4
"Goed" (72 beoordelingen)
Hengelo, Overijssel, Nederland
Gratis annulering
Boek nu
Bekijk alle deals

Een vakantie in eigen land kunt u goed doorbrengen in een vakantiehuis Hengelo. De stad is de vierde stad van de provincie Overijssel en is na Enschede de grootste stad in de regio Twente. De gemeente Hengelo is nog vrij jong. Pas in de negentiende eeuw begon de stad te groeien.

Erfgoed

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Hengelo vaak het doelwit van gealieerde bombardementen, waardoor weinig van de vooroorlogse binnenstad is overgebleven. De Sint-Lambertusbasiliek werd wel grotendeels gespaard. Deze kunt u op ieder willekeurige dag bezoeken. Meer vooroorlogse bebouwing vindt u in de Pastoriestraat, tegenwoordig een van de uitgaansstraten van de stad. Bijvoorbeeld het oudste café van Hengelo, 't Neutje. Hier kunt u een gezellige avond hebben, waarna u terugkeert naar uw vakantiewoning in Hengelo.

Musea

Voor museumliefhebbers is een bezoekje aan het Twents Techniekmuseum HEIM de moeite waard. Het museum bestaat al dertig jaar en heeft intussen een ruime collectie opgebouwd. Alles in de collectie heeft te maken met de ontstaansgeschiedenis van de industrie in Twente en Hengelo. Het Historisch Museum, op loopafstand van uw vakantiehuis Hengelo, biedt een cultuurhistorische collectie over de geschiedenis van Hengelo.

Heeft u meer zin om ontspannen een boekje te lezen, dan kan dat in het Prins Bernhardplantsoen. Dit plantsoen is gelegen in het centrum. Hier kunt ook rustig wandelen en genieten van de prachtige, monumentale bomen.

Alle 15 accommodaties tonen
image-tag