Vakantiehuis Gouda - kom tot rust in deze historische stad - EuroRelais base64Hash Vakantiehuis Gouda - kom tot rust in deze historische stad - EuroRelais

Vakantiehuis Gouda - kom tot rust in deze historische stad

Gouda
Om het even wanneer
Gasten
Gouda
Om het even wanneer
Gasten
Vind 15 beschikbare aanbiedingen
LEES VERDER »
Keuze?
Meer dan 140.000 huizen
Kortingen?
Tot wel 50%!
Boeken?
Zo gepiept!
Betrouwbaar?
100.000 beoordelingen

Beste aanbiedingen in Gouda

Huis Gouda
4 nov. - 11 nov.
-68%
€212
€69 per nacht
Huis 69 m² ∙ 4 gasten ∙ 2 slaapkamers
Gouda, Zuid-Holland, Nederland
Gratis annulering
Begin met boeken
Huis Gouda
4 nov. - 11 nov.
-69%
€259
€82 per nacht
Huis 92 m² ∙ 6 gasten ∙ 3 slaapkamers
4.3
"Goed" (10 beoordelingen)
Gouda, Zuid-Holland, Nederland
Gratis annulering
Begin met boeken
Huis Gouda
4 nov. - 11 nov.
-68%
€235
€76 per nacht
Huis 92 m² ∙ 6 gasten ∙ 3 slaapkamers
4.0
"Goed" (1 beoordeling)
Gouda, Zuid-Holland, Nederland
Gratis annulering
Begin met boeken
Bekijk alle deals

Gouda is een middelgrote stad in de provincie Zuid-Holland in de buurt van Rotterdam en gelegen bij de rivieren de Gouwe en de Hollandse Ijssel. De stad is vooral bekend om de Goudse Kaas, die al eeuwenlang hier verhandeld wordt. Een van de kenmerken van de stad zijn de sluizen die u in de omgeving van een vakantiehuis in Gouda kunt vinden. De aanwezigheid van die sluizen waren in het verleden goed voor de economie van de stad.

Historische stad

In de compacte binnenstad van Gouda zult u nog veel historische en monumentale gebouwen vinden. U hoeft dus niet ver te lopen vanaf uw vakantiewoning in Gouda, aangezien alles op loopafstand van elkaar bevindt. Het stadhuis van Gouda is zo'n historisch gebouw. Het werd in de vijftiende eeuw gebouwd en is een van de oudste gotische stadhuizen van het land. Een ander bekend bouwwerk is de Sint-Janskerk. U moet tijdens uw vakantie in uw vakantiehuis Gouda zeker de gebrandschilderde ramen bekijken. De ramen zijn in de zestiende eeuw vervaardigd en het bijzondere is dat de ontwerpen nog altijd bewaard zijn gebleven. De Waag is een derde historisch gebouw, dat vlak bij het stadhuis staat en in de zeventiende eeuw is gebouwd.

Verder bevindt zich in de stad nog het Museum Gouda, waar kunst- en stadhistorische voorwerpen tentoongesteld zijn. Daarnaast heeft het museum een grote collectie plateel, aardewerk dat lijkt op porselein. In museumhaven Gouda kunt u nog enkele historische schepen bewonderen, waarvan enkele nog bewoond worden. Gouda is misschien niet de grootste stad van Nederland, maar u kunt er wel een fijne tijd hebben in een vakantiehuis Gouda.

Alle 15 accommodaties tonen
image-tag