Wandelvakanties - Boek bij EuroRelais - EuroRelais base64Hash Wandelvakanties - Boek bij EuroRelais - EuroRelais

Wandelvakanties - Boek bij EuroRelais

Wereldwijd
Om het even wanneer
Gasten
Wereldwijd
Om het even wanneer
Gasten
Houdt u er ook zo van om tijdens u vakantie heerlijk te wandelen? Trek uw wandelschoenen aan, pak de Nordic Walking stokken en ga er op uit! Wandelen is niet alleen leuk, maar ook gezond; het vermindert de kans op hart- en vaatziekten, verlaagt het cholesterolgehalte en heeft een bloeddrukverlagend effect. Ook verbetert het uithoudingsvermogen, het fitheidsgevoel en zorgt het voor mentale ontspanning. Maak uw hoofd leeg, wandel, kom tot rust en geniet van een welverdiende wandelvakantie.
LEES VERDER »

Overige thema pagina's

Keuze?
Meer dan 140.000 huizen
Kortingen?
Tot wel 50%!
Boeken?
Zo gepiept!
Betrouwbaar?
100.000 beoordelingen

Wandelen tijdens de vakantie heeft vele voordelen; naast dat het goed is voor de gezondheid, ziet u op deze manier veel van de natuur en kunt u uitstekend de omgeving verkennen. Geniet van de culturele en historische bezienswaardigheden die u onderweg tegenkomt, geniet van de schone lucht in de natuur en rust lekker uit op een terrasje in een gezellig dorpje. (Meer informatie: https://www.eurorelais.nl/wandelvakantie#ee1f7dae)

Wandelen in de natuur

U kunt kiezen voor een wandelvakantie met een route die voor u is uitgezet maar u kunt natuurlijk ook uw eigen wandelroutes bepalen of er een kiezen uit een reisgids. Een wandelvakantie kunt u samen met een groep maken, maar natuurlijk ook individueel. Wandelen kan altijd, in het voorjaar, zomer herfst & winter. Elk seizoen heeft zijn charme en is weer anders. Combineer uw wandelvakantie met een vakantiehuis of een vakantiewoning in het land waar u verblijft. Nederland is een prachtig wandelland, u kunt heerlijk wandelen over de Veluwe, op de Waddeneilanden, in de Achterhoek of wat dacht u van een wandeling door Zuid-Limburg. Vanuit een vakantiepark Hoenderloo heeft u bijvoorbeeld ruime keuze aan wandelpaden. Maar u kunt ook een stapje verder gaan en een tocht door andere landen maken; in elk land kunt u wandelen en elk land biedt een ander wandelavontuur. Maak uw wandelvakantie compleet met het huren van een vakantiehuis en komt hier tot rust na een lange wandeling. Een wandelvakantie is ook prima geschikt voor een vakantie met kinderen. Er bestaan speciale kinderwandelingen met speurtochten of historische wandelingen. Op deze manier genieten zij van het buiten en kunnen zij de natuur ontdekken.

Wandel door Europa

Europa kent diverse populaire landen voor een wandelvakantie. Landen als Oostenrijk, Noorwegen en Frankrijk zijn erg in trek voor wandelvakanties, maar wat dacht u van Litouwen?. Maar ook Zwitserland, het Gardameer in Italie en het Duitse Rijnland-Palts zijn in trek voor een wandelvakantie. Wandel in Zwitserland door het Jura-gebergte, het pittoreske Mittelland en bezoek het meer van Genève. Wandel door het schone berglandschap van de Zwitserse Alpen met alpenweiden, bergtoppen en diepe valleien. Hier vindt u ook gletsjers, meren en eeuwige sneeuw. Wandel door Wallis in Zwitserland en geniet van ongekende rust en stilte Een wandelvakantie Frankrijkbiedt u veel diversiteit, verschillende landschappen, goede overnachtingsmogelijkheden en een uitgebreid wandelnetwerk. Wandel door de Auvergne en ontdek het vulkanisch landschap. Tussen de vulkanen liggen dorpjes en kastelen verscholen en vindt u een prachtig groen landschap met indrukwekkende kloven. Een andere mooie wandelstreek in Frankrijk is Bourgogne, een vruchtbare streek met hellingen, bossen en kleine dorpjes die verspreid liggen in het landschap. Hier vindt u de wijngaarden van de bekende Bourgogne wijn. Waar u ook heerlijk kunt wandelen is in Hrádec Kralové, dat in Tsjechië ligt. Wandelaars trekken naar Oostenrijk om te wandelen door Karinthië en Oost-Tirol en de vele meren en bergen te bezichtigen. Een wandeling door het Salzburger-land laat u onder andere watervallen, grotten, bloemen en panoramische uitzichten zien. Gedurende de koudere maanden zijn er ook mogelijkheden voor winterwandelingen rondom de Wolfgangsee, die gemakkelijk te plannen zijn vanuit een vakantiehuis in Abersee. In Europa zijn er weinig landen die zo veel ongerepte natuur bieden als Spanje. In dit land bevinden zich 200 natuurreservaten en 13 nationale parken. Een wandeling door dit Spaanse land brengt u bossen, volkanen en eilanden met een bijzondere natuur. Geniet ook van de prachtige steden, tapas, het strand, de zon en een vakantiehuis Spanje. Duitsland is ideaal voor kortere en langere wandelvakanties. Het land heeft veel bossen, natuurreservaten, wilde dieren, hooglanden en bergen. In Beieren vindt u veel cultuurhistorisch erfgoed zoals Romeinse oudheden en forten. In de Alpen en langs de meren in het Beierse Woud kunt u prachtig wandelen.

Wandelvakanties: Ontdek topbestemmingen

image-tag