Ieper, een stad met een historie - EuroRelais base64Hash Ieper, een stad met een historie - EuroRelais

Ieper, een stad met een historie

Ieper
Om het even wanneer
Gasten
Ieper
Om het even wanneer
Gasten
Vind 15 beschikbare aanbiedingen, van 3 partners
LEES VERDER »
Keuze?
Meer dan 140.000 huizen
Kortingen?
Tot wel 50%!
Boeken?
Zo gepiept!
Betrouwbaar?
100.000 beoordelingen

Beste aanbiedingen in Ieper

Boerderij Ieper
30 nov. - 7 dec.
-18%
€111
€91 per nacht
Boerderij 300 m² ∙ 16 gasten ∙ 5 slaapkamers
Ieper, West-Vlaanderen, België
Boek nu
Huis Ieper
28 dec. - 4 jan.
-18%
€77
€63 per nacht
Huis 78 m² ∙ 3 gasten ∙ 2 slaapkamers
4.2
"Goed" (129 beoordelingen)
Ieper, West-Vlaanderen, België
Gratis annulering
Boek nu
Huis Ieper
4 okt. - 11 okt.
-20%
€125
€100 per nacht
Huis 180 m² ∙ 6 gasten ∙ 2 slaapkamers
4.3
"Goed" (24 beoordelingen)
Ieper, West-Vlaanderen, België
Boek nu
Bekijk alle deals


Wanneer u een van de vakantiewoningen Ieper boekt, zal het eerste wat u opvalt de rijke geschiedenis van de stad zijn. Zo hebben bijvoorbeeld tijdens de Eerste Wereldoorlog zowel soldaten uit Duitsland, Frankrijk en Engeland gestreden om de verovering van Ieper. Deze gebeurtenis heeft echter voor een groot aantal imposante monumenten in Ieper gezorgd. Wanneer u een vakantiehuis Ieper boekt is er één monument in het bijzonder zeker een bezoekje waard, namelijk de Menenpoort. Op deze poort vindt u de namen van 54.896 Engelse soldaten. Bij de poort wordt nog steeds iedere dag om 8 uur ’s avonds de Last Post gespeeld, om de soldaten te eren.


Het centrum van Ieper


Er zijn vele vakantiehuizen Ieper die gelegen zijn in Ieper zelf. Wanneer u dichtbij het centrum zit, is het interessant om het In Flanders Fields Museum te bezoeken. Dit museum is tevens gewijd aan de Eerste Wereldoorlog, en is geplaatst in de Lakenhalle, welke op zichzelf al een indrukwekkend gebouw is. Niet voor niets dus dat het door UNESCO is opgenomen als een beschermd monument. Natuurlijk is het ook leuk om de andere vier musea in de buurt van Ieper te bezoeken, evenals de grote markt van Ieper, welke meer in de Middeleeuwse stijl is gebleven.


U kunt bij een boeking van een vakantiewoning Ieper ook gaan voor de natuur, die ook volop te bewonderen is rondom Ieper. Zo zijn er de Dikkebusvijver en Zillebekevijver. Deze doen beide dienst als prachtig natuurgebied. Hiernaast zijn er ook vele bossen waar fijn gewandeld en gefietst kan worden. Ook kunt u eventueel naar de Belgische kust, die slechts 40 minuten met de auto is vanaf Ieper.

Alle 15 accommodaties tonen
image-tag